Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 27 maart 2024

Renault Trucks investeert in nieuw design én veiligheid

Renault Trucks introduceert een nieuw design voor de voertuigrange specifiek voor de stedelijke en regionale distributie. Met een reeks nieuwe veiligheidsfuncties kiest de fabrikant bovendien voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeur als kwetsbare medeweggebruikers. Iets waar zeker in de afvalsector behoefte aan is.

De E-Tech D Wide Low Entry Cab van Renault Trucks.

Om effectief afval in te zamelen, goederen te distribueren of lichte bouwwerkzaamheden uit te voeren, 
rijden Renault Trucks D & D Wide, C 2.3, D Wide LEC en elektrische Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC vaak in dichtbevolkte stadscentra, waar de toegangsmogelijkheden en ruimte voor vrachtwagens steeds minder wordt. Met het oog op het verminderen van de stress van de chauffeur 
en het verbeteren van hun veiligheid, die van hun lading én van andere weggebruikers, heeft Renault Trucks zijn range voertuigen specifiek voor de stedelijke en regionale distributie uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen.

De instaphandgrepen en de positie van de achteruitkijkspiegels zijn aangepast om het directe zicht te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om door smalle straten te manoeuvreren. De sensoren en camera’s die rondom het voertuig zijn gemonteerd, bieden realtime informatie en waarschuwen de 
chauffeur indien nodig, wat bijdraagt aan veiliger en gemakkelijker rijden.

Slimme veiligheidsfuncties

Daarnaast verbeteren functies zoals automatische bandenspanningscontrole (TPMS), waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook (LDWS) en verkeersbordherkenning met snelheidsmelding de veiligheid op de weg aanzienlijk. Verder zijn de trucks uitgerust met nieuwe achteruitkijkspiegels voor een beter direct zicht en veilig rijden en manoeuvreren. “In de afvalsector is veiligheid een belangrijk thema”, zegt Harm Deckers, International Fleetsales Manager bij Renault Trucks. “Van klanten als 
Renewi, HVC en Circulus horen we onder andere dat hun chauffeurs graag een goed direct zicht hebben, maar ook aandacht voor ergonomie is belangrijk. In onze nieuwste trucks besteden we daar nóg meer aandacht aan.”

Make-over

De designers van Renault gaven de voertuigen in de zogenoemde D & D Wide reeks ook een make-over voor een duidelijke visuele link tussen de zware trucks en lichte bedrijfsvoertuigen van het merk. Opvallend zijn de 100 procent led-koplampen die een nieuwe C-vormige signatuur creëren, die een esthetische connectie legt met de lichte bedrijfsvoertuigen. Ook zijn er ontwerpkenmerken overgenomen van de zware voertuigen van het merk, zoals een nieuwe bovengrille en een “π”-vorm die op de voorzijde is geplaatst. Op de grille is een royale ruimte gereserveerd voor de eigen visuele identiteit van de transporteur.

Ook de elektrische versies, de Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, zijn visueel onderscheidend dankzij een volledig gespoten voorkant, inclusief de grille. De grille is ook verfraaid met een subtiele ‘E-Tech’-batching. Alle voertuigen dragen daarnaast het nieuwe Renault Trucks logo. De nieuwe versie van de Renault Trucks D & D Wide is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024. Dit geldt voor zowel de diesel als de elektrische modellen.


Vakblad Afval! februari 2024 (nummer 1)