Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 11 oktober 2023

Slimmer inzamelen met TWS op basis van Reen vulgraadsensoren

Datagestuurd afval inzamelen is niet nieuw, maar wat dóe je met de gegenereerde data? Dat is één van de dingen waar TWS zich in onderscheidt. Met Reen vulgraadmeters kunnen niet alleen de vulgraden in containers worden gemeten en voorspeld, maar wordt tegelijkertijd een capaciteitsanalyse uitgevoerd om te kijken of er voldoende voertuigen beschikbaar zijn voor de inzameling.

Data gegenereerd door vulgraadsensoren kunnen op verschillende manier worden toegepast.
Foto: TWS

Klanten kunnen kleinschalig beginnen. Door vulgraadsensoren in prullenbakken op meer afgelegen locaties te plaatsen, worden deze bakken alleen nog geledigd als ze echt vol zijn. Er zijn al een aantal gemeenten die dit succesvol toepassen.

Bij een grootschalige inzet van de Reen vulgraadsensoren worden op basis van de metingen en de voorspellingen volautomatisch efficiënte inzamelroutes gepland, dit onder andere gebaseerd op de capaciteit van de inzamelvoertuigen, de inzameltijden en stortlocaties. Zo worden bijplaatsingen voorkomen en CO2-uitstoot, tijd en kosten bespaard.

Door deze aanvullende dynamische routeplanning van de Reen vulgraadsensoren wordt afval inzamelen dus nóg veel slimmer. Via de website van TWS is een film te zien waarin medewerkers van de Buch-gemeenten en de Bat hun ervaringen met het systeem delen.


Vakblad Afval! augustus 2023 (nummer 5)