Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 april 2024

PreZero en PostNL werken samen aan inzameling datadragers

PreZero heeft de handen ineengeslagen met PostNL voor de inzameling en vernietiging van datadragers.

Met de Secure Box kan PreZero verschillende soorten datadragers inzamelen.
Foto: Serg_velusceac | Dreamstime

PreZero biedt bedrijven de Secure Box aan voor de inzameling van kleine hoeveelheden plastic (digitale) datadragers, zoals harde schijven, SSD-geheugenkaarten of mobiele telefoons. In deze recyclebare kartonnen doos kunnen bedrijven hun datadragers weggooien. Mikropakket, een onderdeel van PostNL dat is gespecialiseerd in het transport van vertrouwelijke materialen, zorgt voor de inzameling en het transport naar PreZero's locatie in Scheemda. Daar worden de producten vervolgens vernietigd. Overgebleven reststromen, zoals plastic en elektronicagruis, worden voor recycling aangeboden.

Voor bedrijven die extra zekerheid willen, is er de optie om de box in een extra te bestellen metalen kluis te plaatsen. PreZero wil jaarlijks ruim 1.200 boxen gaan innemen, en dit aantal op termijn verder verhogen.

“Elk bedrijf heeft te maken met datadragers die veilig vernietigd moeten worden. Of het nu gaat om de harde schijven uit computers en laptops of om de smartphones van medewerkers die vervangen moeten worden. Met behulp van de Secure Box zorgen we ervoor dat klanten deze datadragers op een veilige manier kunnen afvoeren. Zo worden alle datadragers met een beveiligd transport door Mikropakket ingezameld, waarna de materialen door PreZero op een beveiligde en gecertificeerde locatie worden vernietigd”, vertelt Nick van der Zouw, Productmanager Papier en Productvernietiging van PreZero.