Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 april 2024

Green Collective kiest voor duurzamere brandstof

Renewi en PreZero zijn binnen hun Green Collective-samenwerking overgestapt op de hernieuwbare HVO100-brandstof. In vergelijking met fossiele diesel levert het gebruik hiervan volgens de bedrijven een CO2-reductie van 90 procent op.

Green Collective gaat rijden op hernieuwbare diesel
(Foto: Green Collective)

HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Door middel van een waterstofbehandelingsproces wordt de HVO-diesel geproduceerd, waarvan de chemische samenstelling vergelijkbaar is met die van fossiele diesel. Hierdoor kan de volgens de EU-richtlijnen gecertificeerde hernieuwbare brandstof zonder enige aanpassing worden gebruikt in dieselmotoren.

“De overgang naar HVO100 sluit naadloos aan bij aan het doel van Green Collective: gemeenten helpen met duurzame inzameling van bedrijfsafval in hun (binnen)steden”, aldus Eric Pero Directeur Operations bij Renewi Nederland. “Door gebruik te maken van HVO100 dragen we bij aan een schonere (binnen)stad en een duurzamere toekomst.”  

“Green Collective is ontstaan uit het idee dat we door samen bedrijfsafval in te zamelen, met minder wagens de stad in hoeven te rijden en zo kunnen bijdragen aan schonere lucht. Door nu ook te kiezen voor HVO-diesel, wordt onze bijdrage daaraan groter. Rijden met zo min mogelijk uitstoot is de toekomst. We nodigen dan ook iedereen uit om mee te doen aan deze duurzame transitie door zich aan te sluiten bij Green Collective”, voegt Iwan te Winkel, Directeur Collection & Operations bij PreZero Nederland, toe.    

Green Collective verenigt afvalinzamelaars om samen bedrijfsafval in te zamelen. Vijf jaar geleden startte het initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de Green Deal ZES. Inmiddels is het initiatief actief in meer dan dertig gemeenten.