Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 februari 2014

Meerlanden werkt verder aan sociale participatie

Meerlanden zet in samenwerking met de AM Groep ook de komende jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in.

Meerlanden en AM Groep ondertekenen contract_ dinsdag 11 febr 2014.jpgAngeline Kierkels, directeur Publieke Sector Meerlanden, en Anton van den Hoed, algemeen directeur AM Groep ondertekenen de overeenkomst.
(Foto: Meerlanden)

Daarvoor ondertekenden Angeline Kierkels, directeur Publieke Sector Meerlanden, en Anton van den Hoed, algemeen directeur AM Groep, een hernieuwde overeenkomst.

Ruim zestig medewerkers werken momenteel via AM Groep bij Meerlanden en zijn werkzaam bij De Meerwinkel, milieustraten, straatreiniging en plantsoenendienst in gemeente Haarlemmermeer en gemeente Aalsmeer.

SOciale verantwoordelijkheid

“De continuering van onze samenwerking biedt ruimte om verder te onderzoeken hoe wij aan onze sociale verantwoordelijkheid inhoud kunnen geven. Wij willen bijvoorbeeld meer mensen uit de bijstand in reguliere werkzaamheden inzetten en hen in samenwerking met onze gemeenten een kans geven op deelname aan of re-integratie in het arbeidsproces,” aldus Kierkels.

In samenwerking met de gemeente Aalsmeer hebben Meerlanden en AM Groep vorig jaar een succesvolle proef doorlopen waarbij twee personen uit de bijstand een leerplek voor zes maanden kregen bij het team openbare ruimte. Deze medewerkers konden specifieke vakkennis opdoen en kregen bovendien de mogelijkheid hun arbeidsritme terug te winnen. Inmiddels is één van hen doorgestroomd naar de tweejarige Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en werkt tijdens de opleiding bij Meerlanden om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Deze maand worden opnieuw zes mensen met een bijstandsuitkering voor zes maanden geplaatst bij verschillende bedrijfsonderdelen.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website