plaatje 14706

Berekening gehalte recyclaat nog niet definitief

Hoewel het Europees Parlement niet tornt aan een voorstel voor de berekening van het gehalte gerecycled materiaal in single-use plastics, is er nog een kans dat de berekeningsmethode op de schop gaat.

Nieuws

EU en China verlengen circulaire samenwerking

plaatje 8897

De Europese Unie en China zijn overeengekomen hun samenwerking op het gebied van de circulaire economie met vijf jaar te verlengen, met in eerste instantie aandacht voor plastics.

Budgetoverschrijding leidt tot lagere zwerfafvalvergoeding

plaatje 14661

De goedgekeurde jaarplannen van de gemeenten hebben het budget voor de Zwerfafvalvergoeding overschreden, waardoor ze een maximale vergoeding krijgen van 0,91 euro per inwoner.

Wisselende reacties op aangenomen Net Zero Industry Act

plaatje 15248

Het Europees Parlement heeft de zogeheten 'Net Zero Industry Act' (NZIA) aangenomen, maar dit leidt niet tot louter positieve reacties.

Restwarmte AVR vanaf 2026 in uitgebreid stoomnetwerk

plaatje 14769

Op industrieterrein Botlek is een start gemaakt met de aanleg van uitgebreid stoomnetwerk voor restwarmte dat moet bijdragen aan de verduurzaming van het Rotterdamse havencomplex. AVR is een belangrijke warmteleverancier.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Maarten Goorhuis

plaatje 15319

Maarten Goorhuis, directeur bij De Vuilnisman, Arnhem

Getuigen spreken over 'mistig beeld' vanuit Twence

plaatje 13499

Om opheldering te krijgen over de feiten in de zaak tussen AVR, Twence en de Twentse gemeenten, vonden begin dit jaar getuigenverhoren plaats. AVR heeft het idee dat Twence informatie achterhoudt en probeerde dit via getuigenverklaringen boven water te krijgen.

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

plaatje 15327

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Meer artikelen »