Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 22 maart 2018

Derde generatie aan het roer van Den Ouden

Directievoorzitter Jochem Langenhuijzen van de Den Ouden Groep maakt medio juli 2018 plaats voor de derde generatie van de familie.

Directieteam.jpgV.l.n.r.: Rob den Ouden, Jochem Langenhuijzen, Harm den Ouden en Jeroen den Ouden.

Langenhuijzen is veertien jaar werkzaam geweest voor het familiebedrijf, waarvan 8,5 jaar als bestuurder. De laatste jaren was hij voorzitter van het directieteam, dat verder uit Harm en Rob den Ouden bestaat. Nu wordt het, volgens hem, tijd dat de leiding volledig in handen van de derde generatie van familie Den Ouden komt te liggen. Het directieteam is per 1 januari 2018 ook al uitgebreid met Jeroen den Ouden, net als Rob en Harm den Ouden een van de acht neven van de derde generatie die werkzaam zijn binnen het familiebedrijf. Jeroen den Ouden heeft al verschillende onderdelen van de organisatie aangestuurd, zoals de Logistieke Planning, Groenrecycling en Explosievenopsporing.

"Het voelde als mijn taak het familiebedrijf te laten groeien en over te dragen van de tweede naar de derde generatie", zegt Langenhuijzen over zijn vertrek. "We hebben gezamenlijk voor de groei gezorgd, waardoor de omzet van 15 naar 70 miljoen is gestegen. Verder is het eigendom van het bedrijf nagenoeg volledig overgedragen van de tweede naar de derde generatie. Daarom wordt het tijd om ruimte te maken. Er is immers niets mooiers dan een familiebedrijf dat door de familie zelf geleid wordt." De familie Den Ouden heeft begrip voor zijn vertrek, maar vindt het ook jammer en spreekt haar dankbaarheid uit voor zijn inzet. Langenhuijzen zal na zijn vertrek starten met een eigen bedrijf in aandelenoverdrachten, reorganisatieprocessen en bedrijfsoptimalisaties.

Meer weten over Den Ouden Groenrecyling BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website